Robogány Veronika

Önélet (amit fontosnak tartok)


Robogány Veronika vagyok, közgazdász és mentálhigiénés és szervezetfejlesztő szakember. Gyermekeim születése előtti munkámat, összefoglalóan talán úgy tudnám definiálni, hogy projektek menedzselésével foglalkoztam az államigazgatás (magyar és az Európai Unió) különböző berkeiben. Ez magába foglalta a pályázatok előkészítését, lebonyolításuk ellenőrzését és a megvalósítás értékelését, de magába foglalta stratégiai dokumentumok előkészítését, egyeztetésük koordinálását. Sok és sokféle emberrel kerültem kapcsolatba, akikkel meg kellett és meg is szerettem volna találni az együttműködés lehetőségét.

Ekkor kezdtem el keresni egy olyan képzést, ami mindannyiunk lelki egészségének fejlesztésére tanít, erősíti az önismeretemet, megtanít az önreflexióra és segít abban, hogy egy kicsit a munkatársak, az együttműködő partnerek „mögé” lássak. Hogyan érthetnénk meg jobban egymást? Mi az akadálya annak, hogy értsük egymást? Milyen érzések, szükségletek mozgatják őt, aki éppen velem szemben ül az asztalnál? Így jutottam el a SOTE mentálhigiénés és szervezetfejlesztő képzésére, amit külföldi tartózkodásunk és gyermekeim születése miatt szakítottam félbe.

„Legkisebbem” születése után azonban újra kezdtem a tanulást és 2014 decemberében diplomáztam. Jelenleg főállású anyaként, három kisfiú és egy kislány édesanyjaként próbálok eligazodni a „mindennapok menedzsmentjében” fizikai és lelki értelemben is. Hajt előre azonban az a vágy, hogy amit tanultam és tapasztaltam használjam is azokban a közösségekben ahol megfordulok, segítsek azoknak, akik hozzám fordulnak. Így kezdtem el nyitogatni a szárnyaimat, mint hivatásos segítő.

2015 őszétől kezdve, az Együttműködő és Erőszakmentes Kommunikáció (EMK) témakörében tartunk 5 alkalmas tréningeket harmadmagammal, melynek a Kilátó Mentálhigiénés Központ ad otthont.

2016 májusában, tagja lettem az OÁZIS lelkigondozó és mentálhigiénés szolgálat önkéntes csapatának.

Önismereti munkám jelenleg, a Magyar Pszichodráma Szövetség által szervezett pszichodráma csoportban zajlik. Terveim között szerepel, hogy az elmúlt négy év tapasztalataira építkezve, hamarosan elkezdem az asszisztensi szint képzését.

Élettükör műhelyünkben, mely műhelyt két másik kollégámmal hívtuk életre, csoportok vezetésére vállalkozom különböző témákban (pl. kismamák visszatérése a munkaerőpiacra, elbizonytalanodás a munkában stb.), mert csapatjátékosnak tartom magam és hiszek a közös munka és élmény erejében.